Това става ясно от публикувания  на интернет страницата на Съвета

...
Това става ясно от публикувания  на интернет страницата на Съвета
Коментари Харесай

ВСС иска от ГДБОП докладите за Нотариуса и Пепи Еврото, проучва д...

Това излиза наяве от публикувания  на интернет страницата на Съвета протокол от съвещание на Комисията, оповестява БНР.

По обществена информация отчетите са били изпратени в прокуратурата през 2022 година. Този, обвързван с Петьо Еврото - до Върховната касационна прокуратура, а този против Нотариуса - в Софийската градска прокуратура. От Министерство на вътрешните работи е поискана  и информация има ли и други инспекции, свързани с Мартин Божанов.

 

От прокуратурата кадровиците желаят данни за броя на досъдебните производства и предварителните инспекции против съдии  в интервала от 1 януари 1998 година  до сегашния миг. Пита се и кои са съдии и по какъв начин са завършили делата.

 

Информация за броя на настояванията за използване на специфични разследващи, с изключение на по отношение на съдии, само че и против прокурори и следователи, ще се желае от ръководителя на Апелативен съд - София.

 

Кадровиците питат и от кои органи са били настояванията, има ли постановени отводи,  за попречване или откриване на какви закононарушения са били поискани СРС-тата и по какъв брой от тях са били направени материални доказателствени средства. Тук интервалът е 3 януари 2012  - 29 февруари 2024 година.

Специалната комисия към Висш съдебен съвет е решила още да бъде направен класифициран обзор на всички медийни изявления по случаите " Нотариуса " и " Осемте джуджета ", както и да се изиска информация за ограниченията за неотклонение, гледани в закрития профилирания съд, във връзка с, главен воин в следствието на, осветило още през 2021 година  групата за въздействие в правосъдната система към Мартин Божанов.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР